Ben Admiraal logo

Ik Ben Admiraal

Ben Admiraal (1965) is spreker, coach en trainer. Hij helpt ondernemers om met meer plezier te ondernemen en tegelijkertijd succesvol te zijn. Daarbij gebruikt Ben zijn kennis uit zijn studie Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente en zijn meer dan dertig jaar ervaring in de praktijk, waaronder twintig jaar als eigenaar-directeur bij Yalp, een innovatief internationaal bedrijf in de speeltoestellenmarkt.

Over Ben Admiraal

Zijn succes

Met zijn persoonlijke enthousiaste en avontuurlijke leiderschapsstijl heeft hij Yalp laten groeien tot een internationaal bekend merk met unieke technologisch geavanceerde toestellen, die worden verkocht in 28 verschillende landen. Yalp richtte wereldwijd meer dan duizend speelplekken in en werd daarmee in de loop der jaren beloond met verschillende prijzen, zoals de ‘Red Dot Design Award’, de ‘Export Award Oost-Nederland’ en een prijs van het Oranje Handelsmissiefonds. Daarnaast was Ben Admiraal genomineerd voor de titel Twentse zakenman en werd hij tweede bij de SMA (Sales  Management Association) Piet Heijn award verkiezing.

Het geheim

Naast het ondernemerssucces is hij het meest trots op de bijzondere cultuur die er in zijn bedrijf gecreëerd is. Een cultuur waar het ambitieniveau hoog is, maar tegelijkertijd aandacht is voor elkaar, voor de klanten, relaties en gebruikers. Een cultuur die uitgaat van mogelijkheden en niet blijft hangen in moeilijkheden. Een ondernemende cultuur waar je ruimte krijgt om iets te creëren, iets te ontdekken en een beetje gek kunt doen. Waar je met plezier kunt werken. Deze cultuur is een van de geheimen achter het succes, maar er zijn er meer…

Een nieuwe stap

Eind 2019 verkocht hij Yalp aan de Finse onderneming Lappset Group OY. Na een sabbatical richtte hij met ‘ikbenadmiraal’ een nieuw bedrijf op, waarmee hij zijn ervaring en enthousiasme voor het ondernemen wil delen met andere ondernemers, om ze te helpen naar het ondernemen met plezier. Daarnaast investeert hij in startups en probeert hij vanuit die rol de onderneming en de ondernemer te ondersteunen.