Ben Admiraal logo

Geluksprofessor Ben Admiraal

Geluksprofessor Ben Admiraal

In nummer 6 van TOM (Twents Ondernemers Magazine) is een artikel over mij gemaakt met de titel: ‘geluksprofessor’, terwijl ik mij bezig houd met ondernemerschap.

Waarom word ik dan geluksprofessor genoemd?

Dat komt omdat ik wil laten zien, dat ondernemerssucces weinig waard is, als de ondernemer en haar stakeholders er geen plezier aan beleven. Wat heb je aan 10% groei, als je constant gestrest bent en er niet van geniet of helemaal geen tijd meer hebt om ervan te genieten? Of als je je gezin verliest, omdat je alleen maar bezig bent met je onderneming? Wat heb je aan een mooie winst, als medewerkers of klanten niet tevreden zijn?

Succes in de onderneming wordt pas echt leuk als je ervan geniet. Als je de opbrengst kunt delen. Als je betekenis kunt geven aan het succes. Als je met elkaar kunt genieten van het succes in gezondheid.

Ondernemen is een tool en geen doel.

Een tool waarmee je betekenis en waarde kunt toevoegen aan de maatschappij, aan je klanten, je medewerkers en andere stakeholders. Lukt het je om betekenis te geven met je ondernemerschap, dan wordt ondernemen heel mooi en waardevol. Je geniet dan van je werk en je wordt er gelukkig van.

Daarom vind ik het wel mooi dat hoofdredacteur Erwin Gevers mij deze titel ‘geluksprofessor’ heeft mee gegeven. Het is een onderwerp dat me bezighoudt en intrigeert. Zelf ook veel geluk ervaren met mijn ondernemerschap. Dat gun ik elke ondernemer en daarom doe ik mijn best op LinkedIn om erover te schrijven, ook in mijn boek ‘ondernemen is puur geluk…’ en in mijn coaching aan ondernemers.

Ken jij iemand die hier ook wat aan heeft? Deel het!

Bekijk ook

Column in TwenteVisie: Werkgeluk

“Avontuur en werkplezier vinden hun kracht in een heldere structuur en een duidelijk doel,” sprak de internationaal bekende managementgoeroe Warren Buffett, een wijsheid die ons

Meer lezen

Ikigai, werken vanuit flow

Reizend door Japan, geniet ik volop van de cultuur. Wat zijn ze hier vriendelijk, geduldig en netjes. Nergens ligt afval, terwijl je nauwelijks prullenbakken tegenkomt.

Meer lezen