Ben Admiraal logo

“Hét managementboek voor iedereen die ervan houdt om gave dingen te doen”

“Hét managementboek voor iedereen die ervan houdt om gave dingen te doen”

Hofweekblad, 6 oktober 2022

Goor – Ben Admiraal (57), voormalig eigenaar van Yalp in Goor is echtgenoot, vader, sporter, ondernemer, inspirator, motivator, coach en trainer in één. Na zijn universitaire studie bedrijfskunde en ruim 30 jaar in het bedrijfsleven, waarvan 20 jaar als ondernemer weet Ben als geen ander welke valkuilen je tegen kunt komen. Hoe makkelijk je je laat ondersneeuwen door dingen die je nog even snel moet doen, nog even afmaken, nog even bellen. Niet of nauwelijks delegeren en maar door ploeteren, het is tenslotte jouw winkel. Kortstondige momenten als deze zijn niet erg, maar als dit (te) lang gaat duren, gaat dat direct ten koste van je plezier, van je motivatie en uiteindelijk van je bedrijf. 

In zijn boek ‘Ondernemen is puur geluk… Als je het met plezier doet’ is zijn boodschap helder: “Maak het mooi, maak het fijn, maak het zinvol. Beleef! Leer van je fouten, deel je kennis en vier je successen. Geniet van blije gezichten.” Het klinkt zo simpel, en misschien is het dat ook wel, maar je laat je zo gauw meeslepen door de dingen van de dag. Je kunt jezelf enorm demotiveren door kleine overwinninkjes als bijvoorbeeld een nieuwe afspraak of een klant die betaald heeft af te doen als ‘niet bijzonder’. Door ook dat als een juichmomentje te zien, sta je positiever en sterker in je kracht. Dat gevoel werkt overal in door en maakt je weerbaarder voor tegenslag. 

Gewoon even sparren

Admiraal trekt in zijn boek de vergelijking met voetbal. Zoals ook alle spelers training en coaching nodig hebben om beter te worden, zou een ondernemer dat eigenlijk ook moeten doen. Je moet fit zijn, een fijn team hebben, het spel begrijpen, sturing geven, leren van verliezen en overwinningen vieren. Maar als je vast loopt, de stress toeslaat, en je niet meer met plezier onderneemt of voetbalt, kan het zinvol zijn om raad te vragen. Wacht daarbij  niet te lang, dan kan de hulp van een coach preventief werken. Een coach overziet het geheel en kan je objectief advies geven. Gewoon even sparren kan vaak al helpen. Soms moet je even afstand nemen om het grote geheel beter te aanschouwen. Neem rust, ga iets met je gezin ondernemen. Een coach kan kijken waarom de progressie stagneert en je weer in de goede richting duwen. Klinkt goed? Dan is het inspirerende boek en/of een coaching sessie van Ben Admiraal echt iets voor jou.

Op de website ikbenadmiraal.nl kun je het boek bestellen maar lees je ook over de mogelijkheden op het gebied van coaching en masterclasses. Een mail sturen kan ook naar info@ikbenadmiraal.nl of bel 06-53397650

Ken jij iemand die hier ook wat aan heeft? Deel het!

Bekijk ook

Column in TwenteVisie: Werkgeluk

“Avontuur en werkplezier vinden hun kracht in een heldere structuur en een duidelijk doel,” sprak de internationaal bekende managementgoeroe Warren Buffett, een wijsheid die ons

Meer lezen

Ikigai, werken vanuit flow

Reizend door Japan, geniet ik volop van de cultuur. Wat zijn ze hier vriendelijk, geduldig en netjes. Nergens ligt afval, terwijl je nauwelijks prullenbakken tegenkomt.

Meer lezen